De detaillering van de Eames Lounge Chair is een onderwerp op zich. De prachtige designstoel ontworpen door het ontwerpersduo Charles en Ray Eames is een populaire stoel in de designwereld. De stoel werd in de vorige eeuw ontworpen maar is nog steeds geliefd en zal zeker nog jarenlang zo blijven. Door de stoere maar ook klassieke look kan de stoel geplaatst worden in veel verschillende interieur stijlen. Wij laten je graag de prachtige details van de Eames Lounge Chair zien.

Een aantal details van de Eames Lounge Chair: vorm

De prachtige vormen van de Eames Lounge Chair zijn van ver al te zien. Maar als je dichterbij gaat kijken zie je pas goed hoe uniek deze stoel in elkaar gezet is en ontworpen is door Eames. Prachtige ronde vormen, mooie aansluitingen van het leer op het warme hout en toch een mooie eenheid in design.

details-van-de-Eames-Lounge-Chair

Bron: johnlewis

Een aantal details van de Eames Lounge Chair: hout

Het buiten frame van de Eames Lounge Chair wordt gemaakt van walnoot hout. Een prachtig warm kleurig hout met een mooi motief. Het geeft je interieur warmte en sfeer samen met de zitting van runderleer.

details-van-de-Eames-Lounge-Chair

Bron: shopify

Een aantal details van de Eames Lounge Chair: runderleer

Het leer van de Eames Lounge Chair komt van de rund. Kwalitatief goed leer dat duurzaam is. Ook replica modellen worden tegenwoordig van runderleer gemaakt.

details-van-de-Eames-Lounge-Chair

Bron: shopify

Een aantal details van de Eames Lounge Chair: frame

Het frame van de stoel wordt gemaakt van gepolijst RVS, een duurzaam en sterk materiaal met een mooie uitstraling. Let goed op bij elk replica model dat hiervan gebruik is gemaakt.

details-van-de-Eames-Lounge-Chair

Bron: dockdesignshop

Wij zijn overtuigd van het prachtige design van de Eames Lounge Chair, het minimalisme, de tijdloosheid van het ontwerp en van het comfort van de stoel. Wij vonden een mooie deal op Furnaround.com waar allerlei designstoelen verkocht worden.